perjantai 12. joulukuuta 2014

Käpymobile ja paholaisen hilloTaas kiireisen kouluviikon jälkeen käväisin blogissa ja yllätyin iloisesti, kun kävijämittari oli pyörähtänyt 10 000 puolelle! Kiitos teille kaikille, jotka olette uskollisesti tai satunnaisestikin lueskelleet blogiani, se tuottaa minulle iloa. Omaksi iloksenihan minä tätä teen, mutta on mukavaa, että muutkin nähtävästi hyötyvät tästä jollain tavalla.


Ilotapahtuman kunniaksi saatte viikonloppuun tuplapäivityksen: Vuorossa chilihillon tuunattu resepti ja helppo käpykranssi, joss apuna voivat olla myös pikkuväki.

Paholaisen hillo

800 g tomaatteja
TAI 800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
1 prk ananasta pieneksi pilkottuna
400 g punaisia paprikoita
4–6 punaista chiliä
6–8 valkosipulin kynttä
3 salottisipulia tai 2 tavallista keltasipulia
(1 tl cayennepippuria)
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oregano
1/2 dl etikkaa
1 pkt Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Pane tomaattilohkot paistokasariin. Jos käytät säilöttyjä tomaatteja, käytä mehuineen ja leikkaa saksilla neljään osaan.

Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia.

Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa.

Näppärä joululahja esimerkiksi pienissä purkeissa.

Helppo käpymobile


Ota valmis kranssipohja tai sido kaksi tikkua ristiin. Sido kaksi narua solmuun neljästä suunnasta niin, että kranssi/tikut pysyvät tasapainossa ja ylhäälle muodostuu kahvat.

Mobileksi voi solmia ihan mitä tahansa. Tällä kertaa käytimme käpyjä. Mobilesta roikkuu aivan tavallista villalankaa, jota on kiepautettu käpyjen ympärille niin, että lanka menee syvälle suomujen juureen. Kävyt pysyvät langassa ilman solmujakin, jos se menee tarpeeksi syvälle käpyyn. Langan päähän sidoimme kulkuset.

Kranssia voi halutessaan koristella lisää, mutta usein yksinkertainen on kaunista.


Jäniskevennyksenä: Joskus askartelijan taskusta löytyy pääsiäisyllätys jouluna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti