keskiviikko 10. joulukuuta 2014

11.12. Oudot jäljet

Aamun lehteä postilaatikosta hakiessaan, tonttu Teppana näki pihalla outoja jälkiä. Ne alkoivat Teppanan pihatieltä, menivät Teppanan mökin ohi ja katosivat metsikköön. Teppana seurasi jälkiä metsikköön asti ja näki, että ne jatkuivat vielä naapurinkin pihalla. Mikähän Teppanan pihan yli oli kulkenut?

Jäljet näyttivät siltä, kuin jollakin olisi ollut kaksi pitkulaista, isoa tassua edessä ja kaksi pyöreää, pientä jalkaa takana. Teppana yritti miettiä, mutta ei millään saanut päähänsä, millä eläimellä voisi olla kaksi isoa tassua edessä ja kaksi pientä pyöreää jalkaa niiden jälkeen. Olipa outoa. Teppana kuvitteli, minkä näköinen pihan yli kulkenut otus olisi voinut olla. Sillä oli sarvet niin kuin hirvellä ja hirvittävän isot etutassut niin kuin karhulla. Takajalat otuksella oli kuin pienillä peuroilla, joita Teppana näki joskus metsikössä syömässä pajunkuorta.  Hui! Varmaan tuollaisella hirviöllä oli terävät hampaatkin!

Teppanaa alkoi pelottaa. Hän hiipi takaisin mökkiinsä, ettei vaarallinen otus söisi häntä aamupalaksi. Teppana istui pöydän ääreen ja voihkaisi:
"Pitäisiköhän minun virittää pihalle vaarallisten otusten ansa? Voisin käyttää syöttinä joulupullaa. Syövätköhän hirviöt joulupullaa", hän mietti.

Äkkiä oveen kolkutettiin. Teppana avasi oven varovasti ja kurkisti ovesta siltä varalta, että siellä olisi ollut hirviö. Oven takana kuitenkin seisoi iloisesti hymyilevä Jussi-jänis, joka kantoi isoa pakettia. Jussi oli Tonttulan posteljooni, koska hän juoksi kovempaa kuin kukaan muu Tonttulan kylällä.
"Huomenta Teppana. Joulumuorilla olisi sinulle erikoislähetys", Jussi hihkaisi.
"Huh, minä luulin, että oveni takana oli hirviö", huokaisi Teppana. Jussi nauroi.

Teppana kiitti ja otti paketin syliinsä. Jussi kääntyi poispäin. Hän käveli pihatielle, vilkutti Teppanalle ja pisti juoksuksi. Teppana katsoi Jussin jalanjälkiä.
"Mutta... nuohan ovat ihan samanlaisia kuin hirviön jäljet!"
Teppana laski paketin sylistään ja koitti keittössään juosta niin kuin jänis. Hän ponnisti jaloillaan käsien varaan ja tömpsäytti jalat taas lattiaan.  Jos Teppanasta olisi jäänyt jäljet keittiön lattiaan, ne olisivat olleet varmaankin aika samanlaisia kuin jäljet hangessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti