lauantai 6. joulukuuta 2014

7.12. Joulutähti

Tänään tonttu Teppana oli päättänyt olla reipas.
Aamulla, vielä kun oli pimeää, Teppana oli katsellut muiden tonttujen ikkunoita ja niissä tuikkivat pienet kynttilät.
"Tänään minäkin ripustan ikkunaan joulutähden", hän päätti.

Tonttu Teppana kipusi ullakolle ja avasi suurensuuren pahvilaatikon, johon hän oli viime jouluna laittanut kaikki joulukoristeet turvaan. Tonttu kaivoi varovasti laatikosta ison, punaisen joulutähden ja taittoi sen auki.
"Tuiki, tuiki tähtönen, jouluisin sua katselen...", Teppana lauleskeli.

http://kinanen.fi/wordpress/wp-content/uploads/2011/11/Adventtit%C3%A4hti2.jpg
Eevert Taavitsaisen talo

Alakerrassa Teppana päätti ripustaa tähden talonsa ensimmäiseen ikkunaan, josta näki ulos pihalle. Sillä tavalla tähti näkyisi Tonttulan kylälle asti. Teppana nousi varpailleen ja yritti kurottaa ylhäälle ikkunaan, mutta se oli liian korkealla. Teppana kurotti ja venytti ja kurotti itseään niin kuin olisi jättimäinen mittarimato, mutta ei siltikään yltänyt ikkunaan. Sitten hän keksi. Tonttu haki tuolin, nousi sen päälle ja kurotti uudelleen. Tällä kertaa hän ylti ylös asti, mutta kun hän oli juuri saamassa tähteä paikalleen, hän horjahti ja meniasi pudota tuolilta lattialle!
"Apuaaaa", tonttu huusi ja tarrasi nopeasti verhoon, ettei tipahtaisi.
"Täytyy olla tosi varovainen, kun on korkealla. Sieltä on pitkä matka maahan", sanoi Teppana, nosti joulutähden paikalleen ja laittoi töpselin seinään. Sieltä tähti tuikki iloisesti koko Tonttulan väelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti