sunnuntai 7. joulukuuta 2014

8.12. Lauluharjoitukset

Kuten kaikki muutkin Tonttulan tontut, myös Teppana osallistui tänä vuonna Tonttulan joululauluharjoituksiin. Kaikki pienet tontut kerääntyivät Pukinhuoneiden suureen saliin, jossa paloi ainakin tuhat kynttilää. Joulumuori oli keittänyt jokaiselle tontulleen kuumaa mehua ja leiponut rusinapullaa. "Täytyy syödä, että jaksaa laulaa", hymyili Joulumuori.

http://johannesserdobolis.files.wordpress.com/2010/12/20101218-kirjaston-tontut-2.jpg?w=614
Kuva
Laulun opettaja oli pitkä ja parrakas nuottitonttu Rihmasto. Rihmastolla oli kova ja möreä ääni ja hän lauleskeli usein Sinivuorten yö- nimistä joululaulua niin että Pukinhuoneitten ikkunat helisivät.
Rihmasto käveli tonttujoukon eteen ja veti hihastaan ohuen ja pitkän puikon.
"Mitähän se tuolla meinaa tehdä", ihmetteli tonttu Teppana.

Rihmasto kohotti pitkää puikkoa ja tonttujoukko hiljeni äkisti. Sitten Rihmasto heilautti puikkoaan uudelleen ja kaikki tontut alkoivat laulaa: "Joulupuu on rakennettu".
Tonttu Teppana katseli ihmeissään valkopuikkoista Rihmastoa ja ymmärsi, että hän huitoo puikolla tahtia muille tontuille. Ylösalas, sivulle, sivulle.

Teppanakin alkoi laulaa mukana. Hän ryhdisti rintaansa, veti syvään henkeä ja levitti kätensä sivulle niin että hänestä lähti kova ja mahtava laulu: "JOULUU ON JOOO-O OVELLAAA!"
Teppana lauloi niin kovasti, että sali kajahteli ja muut tontut alkoivat laulaa yhä kovempaa ja kovempaa, niin kuin Teppanakin.

Kun laulu loppui, Rihmasto laski puikkonsa ja hymyili kaikille tontuille.
"Noin mahtavaa ääntä minä en ole ennen kuullutkaan tonttukuorosta."
Teppana hymyili tyytyväisenä. Joskus kannattaa laulaa ääneen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti