torstai 11. joulukuuta 2014

12.12. Luistinradalla

Perjantai oli liikuntapäivä Tonttulassa. Tällä kertaa kaikki tontut olivat luistelemassa. Lahjatehtaalla kävi jo kova kuhina, sillä joulu oli aivan nurkan takana, mutta silti kaikki tehtaantontut olivat mukana luistelemassa.

Aurinko paistoi ohuiden pilevien läpi kimmeltäviin puitten latvoihin ja Tonttulankoskesta, joka ei ole koskaan jäätynyt edes kylmimpinä talvina, nousi höyryä. Joulupukin mestaritontut olivat jäädyttäneet luistinradan aivan kosken viereen, koska siitä oli helppo nostaa vettä pumpulla maalle.
http://www.kuves.fi/wp-content/uploads/2014/01/talvi.jpg
Kuva
Tonttu Teppana sitoi luistimia jalkaansa. Ne olivat hankalat. Teppana ähisi ja puhisi tiukentaessaan naruja, nosti vuorotellen koipiaan ilmaan ja kiristi, nousi välillä ylös koittamaan, joko luistin oli tarpeeksi tukeva. Aikansa äherrettyään, luistimet olivat sopivan kireät.

Teppana astui varovasti luistelukentän reunalle, jossa muut tontut huutelivat toisilleen. talli- ja saunatontut pelasivat kahtena joukkueena jääkiekkoa ja ylisaunatonttu Mustaparta oli hankkinut jostain itselleen jopa maalivahdin suojat. Hän näytti hassulta kykkiessään maalin edessä ja liian iso kypärä tipahteli koko ajan hänen silmiensä eteen. Kentän toisella raunalla toimistotonttu Pasanen keräsi tonttuja ympärilleen. Sinne meni tonttu Teppanakin.

"Selvä, kuulevathan kaikki", huuteli Pasanen tonttujoukolle.
"Tänään maillä on rusettiluistelua! Se tarkoittaa sitä, että luistelemme musiikin tahdissa ja kun musiikki lakkaa, valitsette parin, luistelette parianne kohti, otatte käsistä kiinni ja teette piruetin yhdessä!"

Tonttu Teppanaa alkoi jännittää, kun kaiuttimista kajahti soimaan Kilisee, kilisee, kulkuset. Hän antoi luistinten viedä häntä eteenpäin kovaa vauhtia, kunnes kuuli musiikin lakkaavan. Häntä kohti luisteli varastotonttu Salmela. Teppana lähti luistelemaan häntä vastaan. Sitten he tarttuivat toisiaan kädestä ja VUUUISH, pyörähtivät piruetin niin että silmissä vilahti. Piruetin vauhti oli niin kova, että tonttujen ote ei kestänyt ja he molemmat lensivät vauhdista jäälle kuin kaksi harakkaa. Sitten he purskahtivat nauramaan. Salmela auttoi Teppanan pystyyn.
"Sepäs oli sentään kyyti", hohotti Salmela.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti