perjantai 5. joulukuuta 2014

6.12. Itsenäisyyspäivän tonttuparaati

Lauantaina tonttu Teppana ja lähettitonttu Kerkkänen ovat järjestäneet juhlat Teppanan tupaan. He aloittivat juhlien valmistelemisen jo aikaisin aamulla kun Kerkkänen tuli Teppanan luo potkurillaan. He leikkasivat paperista valkoisia lippuja ja piirsivät siniset ristit niihin kaikkiin. Lopuksi he täyttivät Teppanan tuvan lipuilla. Lähettitonttu Kerkkänen oli aamulla hakenut joulumuorilta tuoreita karjalanpiirakoita ja tontut tekivät yhdessä munavoita ison kipollisen. He sytyttivät jokaiselle ikkunalaudalle kaksi kynttilää ja koristelivat pöydät havunoksista tehdyillä kimpuilla. Teppana lakaisi lattian ja lopulta kaikkialla tuoksui hyvältä, puhtaalta ja herkulliselta.

Muut tontut toivat ruokapöytään karjalanpaistin, porkkanoita, makeisia, perunoita ja muita herkkuja. Tontut söivät yhdessä ja lauloivat joululauluja. Rakennustonttu Marjanen oli tehnyt piparkakkuja, joita tontut yhdessä koristelivat ja muistelivat, kuinka monta joululaulua he tiesivät. Tonttujen on hyvä harjoitella joululauluja ennen jouluaattoa, ettei vuoden mittaan unohdu yhtäkään laulua.

Poronhoitaja Vehnälä oli tuonut mukanaan Tonttulan ainoan television, jota hän viritteli olohuoneen nurkkaan aterian jälkeen. Lopulta hän hihkaisi ja näytti hyvin tyytyväiseltä. Televisio värisi hieman, mutta lopulta sieltä alkoi näkyä värejä. Televisiossa näkyi itsenäisyyspäivän paraati, jossa ihmiset marssivat pitkissä jonoissa toistensa takana ja taustalla liehuivat liput.

"Hei! Miksei meilläkin ole omaa itsenäisyyspäivän paraatia", tonttu Teppana  keksi.
"Joo, meillähän on jo liput jokaiselle", jatkoi poronhoitaja Vehnälä.

Niin tontut pukivat lämpimästi päälleen, sytyttivät jokaiselle kynttilän lyhtyyn ja nappasivat liput mukaansa. He järjestäytyivät jonoon ja marssivat Teppanan luota Tonttulaan. Monet tontut näkivät kulkueen matkalla Pukinhuoneille ja liittyivät marssijoiden perään. Aukiolla he pysähtyivät ja koputtivat Joulupukin oveen. Pukki avasi oven ja yllättyi: "Katsohan! Onko meillä Tonttulassa ihka oma tonttuparaati?" Pukki ja muori jakoivat jokaiselle marssijalle ison kupin kuumaa glögiä ja kiiltävän, punaisen jouluomenan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti