torstai 4. joulukuuta 2014

5.12. Kuu

Oli jo aivan pimeää, kun Tonttu Teppana meni sytyttämään ulkorappusilleen kynttilää. Joulukuussa illat ovat jo pimeitä ja appusia ei näe nousta, ellei lyhdyssä pala kynttilää. Tonttu Teppana odotti nimittäin vierasta. Lähettitonttu Kerkkänen oli luvannut tulla tänään Teppanan luo kylään. Tontut aikoivat järjestää huomenna yhdessä itsenäisyyspäivän juhlan.

Kuva
Lähettitonttu ei ollut kuitenkaan vielä tullut. Teppana sytytti kynttilän, sulki sen lyhtyyn ja puhalsi tulitikun sammuksiin. Liekin sammuttua Teppana huomasi, että ulkona ei ollutkaan kovin pimeää. Taivaalla möllötti iso, pyöreä kuu, joka valaisi koko Tonttulan. Teppana astui pihalle ja tuijotti suoraan ylöspäin kuuta. Se oli niin pyöreä, että Teppanaa alkoi pyörittää. Hän nosti kätensä sivulle ja alkoi pyöriä ympäri aina vain kovemmalla vauhdilla ja yhä vain kuu oli pyöreä kuin omena.

Teppana pyöri itsensä ympäri, ympäri, ympäri ja ympäri niin kovalla vauhdilla, että kuu muuttui pieneksi valopalloksi hänen silmissään. Sitten Teppanaa alkoi pyörryttää ja hän pysähtyi. Tai niin hän ainakin luuli tehneensä, mutta pyöriminen ei lakannut, eikä Teppana voinut seistä enää pystyssä tai kävellä kohti rappusia, vaan kaarsi suoralta pihatieltä sivuun kuin frisbee ja tömpsähti kyljellensä suoraan lumikinokseen. Tuntui, että maa pyöri hänen ympärillään edelleen. Sitten se äkkiä lakkasi. Teppana nousi istumaan ja kampeutui ylös hangesta. Samalla lähettitonttu Kerkkänen tuli pihaan potkurillaan.

"Oletpa sinä luminen", Kerkkänen sanoi.
"Taisin tulla kuuhulluksi", Teppana tokaisi ja hoiperteli ylös tupansa rappusia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti