sunnuntai 21. joulukuuta 2014

22.12. Lintujen joulu

Kuva
Kun jouluaattoon oli enää kaksi päivää, tonttu Teppana huomasi pihakuusessaan kököttävän parven lintuja. Kun tonttu tihrusti lintuja tarkemmin, ne näyttivät olevan kylmissään ja pörhistelivät sulkiaan apean näköisinä.

Teppana harppoi hangessa lintujen luo:
"Huomenta tilhet. Onko mieli maassa? Näytätte kovin viluisilta."
"Niin me olemmekin", parvesta sirkutettiin.
"Pihlajanmarjat loppuivat jo aikoja sitten koko Tonttulan tienoolta ja nyt meidän pitäisi saada mahamme täyteen jotain muuta ruokaa, jotta jaksaisimme lähteä etsimään lisää marjoja ja lentää kauaksi."

Teppana mietti hetken ja sitten koputti Maken ovelle. Teppana osoitti lintuparvea ja kertoi lintujen tarinan Makelle. Sitten he tuumivat hetken yhdessä. He päättivät piilottaa linnuille ruokaa ympäri Teppanan pihaa, jotta linnut saisivat syödäkseen, mutta lämpeäisivät samalla, kun lentelisivät ympäriinsä ruokaa etsimässä. Teppana kävi pyytämässä, että linnut lentäisivät hetkeksi toiseen kuuseen istumaan, jotta he voisivat piilottaa ruokaa rauhassa. Kun linnut lähtivät, Make ja Teppana syöksyivät sisälle Teppanan tupaan ja alkoivat koluta keittiön kaappeja. He kasasivat pöydälle kaiken, mikä kelpaisi linnuille syötäväksi. Lopulta pöytä notkui marjoja, sieniä, pähkinöitä, rusinoita, manteleita, pullaa, leivänkannikoita, korppuja ja hedelmänpalasia. Sitten Teppana ja Make kantoivat ruoat ulos ja piilottelivät niitä Teppanan pihalle ympäriinsä pieniin koloihin ja piiloihin. Sitten he asettuivat odottamaan lintuja.

Pian tilhet saapuivatkin.
"Olemme piilottaneet teille ruokaa ympäri pihaa", Teppana huusi.

Olisittepa nähneet, minkälainen kuhina kävi Teppanan pihalla, kun tilhet lentelivät ristiin rastiin ja etsivät ruokaa. Linnut suhahtelivat ympäriinsä ja sirkuttivat onnellisina.
"Linnuille taisi koittaa joulu", Teppana hymyili ja vinkkasi silmää Makelle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti