maanantai 1. joulukuuta 2014

2.12. Tonttulan tehokkain lumitraktori

Seuraavana päivänä Tonttu Teppana meni ulos leikkimään.

Lunta oli jo satanut kaksi päivää ja ohut, valkoinen kinos peitti koko Tonttulan tienoon. Kaukaa kuusien takaa pilkottivat Tonttulanmäen lahjatehdas, josta tuprutti valkeaa savua. Koska kohta on jo joulu, tehtaaseen ajoi pitkänä nauhana rekka-autoja, jotka toivat tavaraa ja lähtivät sitten tyhjänä takaisin hakemaan uutta lastia.

Äkkiä Teppanan maailma pimeni ja jotain kylmää humpsahti hänen päälleen. Teppana huudahti yllättyneenä.

"Voi ei! Voi ei", kuului ylhäältä kuusesta, kun Teppana pudisteli itsestään lunta. Naapurin Hilja- orava työnsi päänsä kuusenoksien keskeltä. Hiljan kädessä oli pienen pieni lumilapio.

"Teppana! Pitikin sattua! Olin juuri luomassa lunta. Puita pitkin on helpompi juosta talvikätkölle, kun oksilla ei ole lunta. Anteeksi kamalasti", Hilja höpötti.

"Ei se mitään. Vahinkoja sattuu", tokaisi Teppana ja jatkoi: "minunkin pitäisi varmaan luoda lunta, ettei postinkantajalla mene lunta saappaisiin. Saisinko lainaan lapiotasi, Hilja?" Teppana kysyi.


http://www.vastavalo.fi/albums/userpics/11072/normal_IMG_1682-x.jpg
Kuva

Hilja ojensi lapion ja katosi puiden lomaan. Teppana alkoi lappoa lunta pihatieltä ja jätti pehmeään lumeen jälkiä.

"BRUM! Täältä tulee Tonttulan tehokkain lumitraktori" Teppana puhisi, lapioi ja teki pihatielle samanlaisia jälkiä kuin Lahjatehtaan isolla pihalla pyörivät kauhakuormajat ja karkkikippurit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti