sunnuntai 30. marraskuuta 2014

1.12. Pakkanen

Tonttu Teppana heräsi pieneen rapinaan, joka kuului hänen oikean korvansa vierestä. Kuulosti siltä kuin ullakolla olisi juossut edestakaisin pieniä, kiireisiä hiiriä. Teppana avasi silmänsä hitaasti ja venytteli jäseniään pitkien ja makeitten yöunien jäljiltä. Tonttu höristi korviaan ja hiljainen ritinä kävi yhä kovemmaksi ja kovemmaksi. Tonttu kuunteli tarkasti. Ääni tuli sängyn vieressä olevan ikkunan takaa! Tonttu Teppana hyppäsi istumaan vuoteelleen, kurkisti ulos ja haukkoi henkeään: ulkona satoi lunta! Pienet, kovat pakkashiutaleet tökkivät ikkunalasia rapeilla reunoillaan kun ne laskeutuivat maahan rypistyneille vaahteranlehdille.

"LUNTA", huudahti Teppana ja alkoi innoissaan vetää sängyn alta löytyneitä lapasia jalkaansa luullen niitä sukiksi. Tontulla oli niin kiire ulos, että hän survoi kengät lapasten päälle, nykäisi naulakosta takin päälleen ja ryntäsi ulos tuvan ovesta ilman hattua tai lapasia.

Taivaalta laskeutui hiljalleen pieniä hiutaleita kohti jäätynyttä maata. Oli aikainen aamu ja aurinko piileksi vielä Teppanan kotimökkiä ympäröivien suurten kuusten takana. Teppana nosti nenänsä kohti lumisadetta ja pyydysti lumihippuja kielelleen ja antoi niitten sulaa suussaan.

"Mikään ei maistu paremmalta kuin ensilumi", Teppana tokaisi ääneen.

Ulkona oli kirpeä pakkanen ja pian Teppanalle tuli kylmä. "HRRRRrrrrrr", hän värisi ja hyppi ylös ja alas kuin pieni pupu. Teppana kiersi kädet ympärilleen ja halasi itseään viluissaan. Äkkiä hän huomasi, että hänellä olikin jalassaan sukkien sijasta lapaset!

"Ohhoh! Täytynee mennä vaihtamaan villasukkiin", tonttu tuumasi ja livahti ovesta takaisin sisälle, tuvan lämpöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti