sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Joulun helpoin hyytelökakku

Hyvää toista adventtia!



Koska viime viikko oli niin kiireinen, etten kerennyt päivittää mitään blogiin, ajattelin tänä viikonloppuna ottaa päivitysrumban ja irtioton arkeen. Työviikonloppu sinänsä, mutta ei joulun laittaminen varsinaisesti työltä tunnu, kun kaiken tekee rennolla mentaliteetilla.


Aloitin perjantaina maailman helpoimmalla joulukakulla. Ohjeen löysin jostain vanhasta Kotiliedestä, Valion mainoksesta. Ei kannata huolehtia, maistuuko kakku myös pikkuväelle - näin pieni määrä kahvia vain korostaa suklaan makua. Kakun makuyhdistelmiä voi myös itse muunnella, koska maustettuja rahkoja on nykyisin niin montaa erilaista. Myös proteiinirahkat sopivat tähän tarkoitukseen, muistaakseni niiden joukosta löytyy myös puolukkarahkaa, Valiolla taas on kausimakuna tänä vuonna luumurahka. Jos haluat nipistellä sokerista, voit sekoittaa haluamasi makuaineita 250 g rahkaa (toisessa täytteessä 500g) ja maustaa sen esimerkiksi makeutusaineella. 

Joulun helpoin hyytelökakku

Pohja: 

12 kpl Bastogne- keksejä
75 g voita tai margariinia

Sulata voi. Muussaa keksit survimella muruksi. Vuoraa keskisuuri irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele voista ja keksinmuruista sekoitettu tahna irtopohjavuoan pohjalle. Jos tahnaa on vuokaan liian vähän, sulata n. 10 g siivu voita per 3 keksiä lisätahnaksi.

Tiramisutäyte:

2 liivatelehteä
1 prk vaahtoutuvaa suklaakermaa
1 rkl kahvia tai ½ rkl kahvia ja liraus konjakkia tai viskiä tai likööriä
1 prk Tiramisun makuista (Valio) rahkaa

Laita liivatelehdet lillumaan kylmään veteen noin 7 minuutiksi. Vaahdota suklaakerma. Mittaa neste kahvikuppiin ja kuumenna se mikrossa. Liota kuumaan nesteeseen liivatelehdet ja sekoittele hetki lusikalla, kunnes seos ei ole enää tulikuumaa. Kippaa neste sitten rahkapurkkiin ja  sekoita tasaiseksi. Sekoita rahkapurkin sisältö sitten kermavaahtoon käännellen. Levitä täyte keksipohjalle ja tasoita. Anna jähmettyä kylmässä noin tunti tai kunnes täytteen pinta on jähmettynyt.

Levitä jähmettyneen täytteen päälle varovasti kerros hilloa. Hillon päälle voi ripotella kanelia.
Kakkuun käy esimerkiksi omenahillo (marmeladi on liian makeaa), luumuhillo tai viikunahillo, jonka ohjeen näet edellisestä joulublogistani tämän linkin takaa.
Hillon voi myös jättää pois.

Piparkakkutäyte:

2 liivatelehteä
1 prk vispikermaa
1 rkl kahvia tai esim. maitoa
2 prk piparinmakuista rahkaa (Arla)

Tee toinen täyte samaan tapaan kuin ensimmäinen täyte, eli liota liivatelehdet, sekoita rahkaan ja sekoita kermavaahtoon. Levitä toisen täytteen päälle ja hyydytä.

Koristele kakku haluamallasi tavalla. Itse käytin suklaarusinoita.

P.S. Tuo ylempänä oleva täyte toimii jälkiruokana pelkästäänkin. Hyvä ja kevyt lisä esimerkiksi jouluaterialle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti