|
Joulunodotuksen kestosuosikkiruokani on Panzanella, toscanalainen leipäsalaatti, joka syntyy pienellä vaivannäöllä, mutta salaattia tulee kerralla niin paljon, että sitä voi nakertaa iltapalaksi useampana päivänä. Panzanellan maku syventyy, mitä pitempään se mehustuu jääkaapissa.
- 8 luumutomaattia
- 4 kpl erivärisiä paprikoita
- ½ rapeakuorista vaaleaa leipää, voi olla vähän kuivahtanuttakin. Esim. kaura- tai ohraleipä, Naanleipä tai Foccacia käy hyvin.
- Ruukka basilikaa
- Valkosipulin kynsi tai pari
- 2 rkl kapriksia
- 4 kpl sardelleja
- ½ dl oliiveja, itse käytän Kalamataa
- Punaviinietikkaa (suosittelen Pirkka-punaviinietikkaa, on hyvä ja halpa)
- Oliiviöljyä (mieluiten extra virgin)
- Suolaa
- Mustapippuria
Paahda puolikkaita paprikoita uunipellillä grillivastuksella 250c kupera puoli ylöspäin, niin että paprikoiden päällyspuoli hiiltyy mustaksi ja paprika on sisältä pehmeä.
Siirrä paprikat pelliltä kylmään veteen (mitä kylmempi, sitä parempi) ja kuori ne.
Mausta kevyesti oliiviöljyllä ja mustapippurilla
Pilko tomaatit ja valuta niistä mehu pois siivilässä tai lävikössä.
Mausta suolalla ja sokerilla.
Tomaateista valuneeseen nesteeseen tulee salaatinkastike.
Hakkaa valkosipuli, kaprikset, sardellit mössöksi; sekoita ne tomaattimehuun.
Lisää mehuun myös oliiviöljy, punaviinietikk, mustapippuri.
Maista ja lisää suolaa tarpeen mukaan.
Kuutioi leipä ja sekoita kastikkeeseen.
Leipää voi paahtaa kevyesti ennen kastikkeeseen sekoittamista, mikäli haluaa.
Lado tarjolle järjestyksessä: Leivät, tomaatti, paprika, oliivit, basilika.
Viimeistele oliiviöljyllä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti