Yleisenä huomiona, suklaa yleensä jähmettyy myös huoneenlämmössä, sitä ei tarvitse laittaa jääkaappiin kovettumaan. Oletko joskus avannut suklaalevyn ja suklaa on pinnasta hieman harmaata? Valkoisuus johtuu liian äkillisestä ja suuresta lämpötilavaihtelusta, eikä ole vaarallista (eikä varsinkaan hometta, vaikka se sitlä vähän näyttääkin). Joten jos haluat olla varma, ettei suklaan pinnalle tule muita värejä kuin ruskea, jähmetä sula suklaa huoneenlämmössä.
Maapähkinänapit
Kuva |
Noin 40 kpl
Valmistuaika noin tunti plus taikinan vetäytymisaikaHelppo resepti
Käy myös joulukuuseen koristeeksi
125 g margariinia
1 dl pehmeää maapähkinävoita
2 dl sokeria
1 kananmuna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
Laita uuni 200 asteeseen.
Vaahdota monitoimikoneessa tai moottorivatkaimella rasva, sokeri ja maapähkinävoi.
Lisää muna ja sekoita hyvin.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi.
Rullaa taikinasta noin 3 cm paksuinen pötkö.
Leikkaa noin sentin paksuisia viipaleita ja nosta leivinpaperille.
Jätä viipaleitten väliin leviämisvaraa.
Paista 200 c keskitasolla n. 10-12 min.
Paina heti uunista tulleiden keksien pintaan noin 4 cm halkaisijaltaan olevalla snapsilasilla, korkilla tai muulla vastaavalla pyöreäpohjaisella esineellä syvennys.
Paina pillillä kaksi napinreikää.
Anna keksien jäähtyä. Kiva idea on viedä keksit lahjaksi pujoteltuna esimerkiksi ohueen paperinaruun tai lankaan.
Kuva |
Itsetehty joulusuklaa
Erittäin helppo ja muunneltavissa oleva resepti.Sekoitussuhteet:
1 levyä suklaata kohti:
1-2 rkl kermaa
200 g sälää, eli 5-6 dl tätä:
pähkinöitä, karamellirouhetta, appelsiininkuoren paloja, valmista hedelmä-pähkinäsekoitusta (esim. Rainbow'n sekoitukset erittäin hyviä) piparirouhetta, kanelia, kardemummaa, vaniljansiemeniä, kuivattuja mustikoita. Käy Punnitse ja Säästä:ssä vähän seikkailemassa ;)
(Ihania ja terveellisiä juttuja siellä. Esimerkiksi joulumyslinkin voi käydä kokoamassa itse!)
SEKÄ HUOM: ½ TL SUOLAA. Saa suklaan maistumaan täyteläiseltä.
Sulata suklaa vesihauteessa. Kaada hedelmien päälle tai sekoita hedelmät suklaan joukkoon ja levitä jäähtymään. Voi antaa astiankin saman tien lahjaksi, suoraan vaan sellofaaniin. Kannattaa pyyhkäistä voita astiaan, jotta suklaa lähtee pois silloin, kun makeannälkä iskee.
Kuva |
Rocky road
Muunnos edellisestä reseptistä
600 g suklaata oman maun mukaan
2 rkl voita
100 g (2 ½–3 dl) pähkinöitä
1 dl rusinoita
100 g vaahtokarkkeja
2 dl muroja, esimerkiksi riisimuroja
800 g tomaattimurskaa
Huomenna aion katsoa, mitä kaikkea kivaa voisin laitella tänne blogiin. Luvassa on ainakin paljon ideoita, kuvia ja muita joululahjaehdotuksia. Meinaan tuosta kasasta yrittää vääntää jotain. Myös varpujen keräämistä joulukuusta varten aion yrittää, katsotaan, minkälainen sää on huomenna. Hyvää yötä ja rauhallisia unia. 42 yötä jouluun.
2 rkl voita
100 g (2 ½–3 dl) pähkinöitä
1 dl rusinoita
100 g vaahtokarkkeja
2 dl muroja, esimerkiksi riisimuroja
Esimerkiksi lasagnevuoka käy hyvin.
Jos pähkinät ovat suuria, kuten saksanpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä, leikkaa niitä veitsellä leikkuulaudan päällä vähän pienemmiksi. Paloittele suuret vaahtokarkit saksilla pienemmiksi paloiksi.
Paloittele suklaa kattilaan. Lisää voi suklaan sekaan.
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa.
Sekoita pähkinät, rusinat, vaahtokarkit ja murot sulaneen suklaan sekaan.
Levitä seos leivinpaperin päälle.
Nosta jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa jähmettynyt levy haluamasi kokoisiksi paloiksi terävällä veitsellä.
Suklaakupit
Resepti ja kuva otettu kauniista joulublogista: http://pienijoulu.blogspot.fi/
Täytä valmiina ostettuja crustadi-pohjia ihan millä tahansa suklaalla. Sulata suklaa tai esimerkiksi Geisha-karkkeja tai muita konvehteja vesihauteessa ja täytä maljat.
Paholaisen hillo
1 ½ l valmista hilloa
50 min
800 g tomaattimurskaa
2-3 punaista paprikaa
6 punaista chiliä (vahvuusaste maun mukaan)
6 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1 rkl tuoretta timjamia
3 rkl omenaviinietikkaa
7 dl hillosokeria
Laita tomaattimurska kattilaan.
Kuori ja poista paprikan siemenet. Halkaise, lisää kattilaan.
Halkaise chilit. Jos haluat tulista hilloa, älä poista siemeniä. Hienonna, lisää kattilaan.
Kuori ja murskaa valkosipulit.
Lisää muut mausteet.
Anna kiehua kannen alla noin 20 min.
Soseuta tarvittaessa sauvasekoittimella hienommaksi. Lisää etikka. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen.
Keitä noin 15 min.
Tölkitä hillo kuumennettuihin purkkeihin.
Säilytä jääkaapissa.
Huomisen urakka
On tässä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti