maanantai 5. marraskuuta 2012

Hyviä uutisia ja lempeä Sarustiikassa

Arvatkaa mitä! Tänään soitti Karjalaisen toimittaja ja näillä näkymin tämä blogi pääsee Karjalaisen Joulun teemaliitteeseen. Olen otettu ja hieman hämilläni.  Oli kyllä kieltämättä juurikin suurinpiirtein tällainen olo, kun pääsin lopulta kotiin ja ajattelin sitä, että tämä blogi on tuonut nähtävästi jollekin muulle myös iloa.




Tämän kaiken kivan ilon kunniaksi eksyin vuohottamaan ja henkäilemään. Juhlan kunniaksi kävin Tiimarissa, menin pähkinöiksi ja lopulta eksyin lempikauppaani Sarustiikkaan, jonka yhteydessä on myös taidegalleria Kohina. Putiikkikompleksi ei suotta ole lempikauppani Joensuussa: Jo sisään astuessa kaikki huolet haihtuvat automaattisesti, sillä vanha ullakko on maalattu kauttaaltaan valkoiseksi ja täytetty toistaan kauniimmilla yksityiskohdilla. Kohina on taidegalleriana Ahjon rinnalla yksi Joensuun parhaimmista.


Pistäkää ylläoleva soimaan taustalle ja nauttikaa.


Putiikkiin on hieman vaikea löytää sisään, sillä kuten kuvahavainnollistuksista käy ilmi, sisäänkäynti on toisessa kerroksessa taidetakomo Tulikiilan yläpuolella, Joensuun taitokorttelin sisäpihalla.

Sarustiikka on siitä turvallinen ostospaikka, että sieltä ostetulle löytyy aina käyttöä. Esimerkiksi Pentikissä en edes uskalla käydä, koska sieltä tarttuu mukaan aina jotain "pientä", mutta sitten, kun tuon esineen kotiini, ei se enää sovikaan yhtään millään tavalla sisustukseen. Opiskelijan vanhaa ja uutta yhdstävä palasisustus ei oikein mairittele uusia vanhoja esineitä. Sen sijaan vanhat uudet esineet sopivat sinne kuin nakutettu - tiedättehän, vanha uusi on vanhaa, jolle on keksitty uusi muoto, kun taas uusi vanha on uutta, joka on patinoitu tai muuten käsitelty vanhan näköiseksi. Pidän enemmän aidosti vanhoista esineistä, niissä on enemmän sielua. Vaikka isoja sisustuselementtejä kotiin ei mahtuisikaan, Sarustiikasta saa vaikka esimerkiksi varsinaisen lahjan kylkeen kauniin joulupallon "pakettikortiksi". Ostin viimekin vuonna puolet joululahjoista Sarustiikasta, sillä paketointi on siellä erittäin taidokasta.

Tykkään erityisesti tuosta varsinaisen putiikin puolelle johtavasta käytävästä, se on nätistetty aina niin tyylikkäästi. Menen Sarustiikkaan aina imemään ideoita. Nytkin mukaan tarttui paljon uusia ideoita esimerkiksi joululahjoiksi.















































Näihin kuviin, näihin tunnelmiin päättyi reissuni sisustuksen ihmemaahan. Kotiin tullessani kranssihimo yllätti, enkä voinut muuta kuin antautua, vaikka perjantain tenttiin on vielä viisi romaania kokonaan lukematta ja kolme on puolessa matkaa.

P.S. Ehkä helpoin vinkki kodin juhlatunnelman lisäämiseksi on yksityiskohdat, kuten esimerkiksi nämä ovennupit näkyvällä paikalla. Yllättävää, mutta toimii. Vanhasta lipastosta tulee äkkiä vanha uusi, kun vaihtaa muutaman yksityiskohdan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti