Luumurahkatorttu
Pohja:
½ dl sokeria
1 muna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 ½ dl omenatäysmehua
½ dl sokeria
½ tl kanelia
Rahkatäyte:
2 prk maitorahkaa
3 tl vanilliinisokeria
3 munaa
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunan mehua
½ dl perunajauhoja
1 ½ dl sokeria
Laita uuni 175 asteeseen.
Valmista luumutäyte pilkkomalla luumut saksilla kolmeen osaan. Laita kattilaan ja lisää omenamehu ja sokeri. Kiehuta noin 10 min. ja lisää vähän jäähtyneeseen mössöön muut mausteet.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Valmista pohja vatkaamalla margariini ja sokeri vaahdoksi. Parempaa kakkua tulee, jos raatsit korvata margariinin voilla. Lisää vehnäjauhoon sekoitettu leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi ja painele vuoan pohjalle.
Valmista rahkatäyte sekoittamalla ainekset keskenään, mutta lisää sokeriin sekoitettu perunajauho viimeiseksi.
Levitä taikinalle 1/3 rahkatäytteestä. Lusikoi luumutäyte rahkan päälle. Kaada loput rahkat vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla 1 h 15 min. Jos leivinpaperisi ei ole yhtenäinen, eli olet vuorannut pohjan ja sivut erikseen, laita uunin pohjalle pelti, ettet joudu siivoamaan kiinni palaneita täytteitä uunin pohjalta.
Anna tortun jäähtyä kunnolla vuoassa ennen irroittamista.
Kinuskinen pähkinä-taatelikakku
Pohja:
4 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
Kuorrutus:
Koristeeksi
Puolikas pussi, eli noin 125 g taateleita
1 ps pekaanipähkinöitä
Voitele ja korputa (korppujauholla, siis.) pyöreä kakkuvuoka.
Sulata margariini
Sulata suklaa vesihauteessa
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää margariini ja suklaa vuorotellen vaahtoon. Lisää lopuksi jauhot siivilän läpi.
Paista 175 asteessa alatasolla 45-50 min.
Kumoa kakku jäähtyneenä ja leikkaa niin, että siihen tulee kolme kerrosta.
Jos haluat kostuttaa kakkua, voit tehdä sen pelkällä vedellä. Kostuta kakkua erityisesti, jos se syödään samana päivänä, sillä omenasose ei kerkeä imeytyä kakkuun.
Valmista kuorrute mittaamalla kattilaan kerma ja fariinisokeri- Keitä hiljalleen kunnes seos on paksua ja pieni tippa kinuskia jähmettyy, kun sen pudottaa kylmään vesilasiin. anna jäähtyä hieman ja levitä tasaisesti kakun päälle (ja reunoille). Rouhi koristeet kakun päälle, voit koristella reunat kokonaisilla pähkinöillä. Kakun voi pakastaa ja se mehevöityy jääkaapissa ajan myötä.
Tämä kuva nyt ei suostunut kääntymään, mutta olkoon tuolla tavalla. | Tässä näette huikeat kuvankäsittelytaitoni |
Piparkakkujäädyke
Herkkä ohje. Muista aloittaa ohjeen tekeminen laittamalla kaikki tarvikkeet hollille. Älä kypsennä munia vesihauteessa liikaa, ettei niistä tule kokkelia.
½ dl siirappia
1 tl kanelia
½ tl neilikkaa
½ tl inkivääriä
½ tl pomeranssin kuorta
4 kananmunaa
Kiehauta siirappi ja mausteet. Jäähdytä.
Kiehuta vesi ja laita vesihaude valmiiksi.
Vatkaa kerma.
Vatkaa kananmunat kevyesti ja yhdistä koko ajan vatkaten kuumaan, fariinisokerilla maustettuun kahviin. Kypsennä loppuun koko ajan vatkaten vesihauteessa.
Jäähdytä.
Yhdistä kerman ja siirappiseoksen kanssa.
Voit terästää jäädykettä esimerkiksi kahviliköörillä.
Laita jäädykeseos noin litran vetoiseen astiaan ja pakasta.
Jos arvelet, että jäädyke menee kokonaan, ota se sulahtamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua.
Jos astiasi on ollut laakeampi, muista että ohut jäädyke sulaa nopeammin, joten arvioi sulamisaika astiasi muotoon ja kokoon nähden.
P.S. Kannattaa valmistaa kaksinkertainen annos, nimittäin jäädyke säilyy pakkasessa hyvin.
Koristele piparkakkumuruilla, appelsiinisiirapilla (vaaleaa siirappia kattilaan, appelsiininkuorta ja appelsiinimehua hieman joukkoon, kiehuta ja jäähdytä.)
Kaupasta saa valmiina jos jonkinlaisia hedelmäsoseita, voit tarjota niitä kastikkeena. Myös itse soseutetut tai kokonaiset marjat käyvät. Jos marjoissa on paljon vettä, voit sekoittaa niihin ½ rkl – 1 rkl perunajauhoja kylmänä ja kuumentaa sosetta kastikkeeksi.
Tiramisu kakkupohjatyylillä
Kuva ja rinnakkaisresepti |
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
½ dl amarettolikööriä tai ½ dl vettä ja manteliesanssia. Kahviliköörikin varmaan käy.
Täyte:
2 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
Päälle:
Aitokaakaojauhetta paksu kerros.
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi, yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Paista uunipellillä 225 c noin 7-8 min. Kumoa ja irroita hetken päästä leivinpaperi
Valmista täyte. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, vatkaa kerma. Sekoita tuorejuustoon muut aineet ja lopuksi kerma.
Leikkele kakkupohja sen kokoisiksi palasiksi, että se täyttää tarjoiluastian pohjan kokonaan. Kostuta.
Levitä täyte päälle. Anna maustua kylmässä muutamasta tunnista päivään.
Ripottele kaakaojauhe päälle juuri ennen tarjoilua.
Kuva |
Minttuinen kieputuskakku
Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
1½ appelsiinitäysmehua
Täyte:
1 tlk päärynänoulikkaita (425g)
1 prk rahkaa (250g)
½ ps Pirkka minttusuklaapalloja
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
ripaus sokeria ja vanilliinia
loput minttusuklaapallot
tuoreita mintun lehtiä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahtoon siivilän läpi ja sekoita tasaiseksi
Paista uunipellillä 225 c 6-9 minuuttia.
Kumoa pohja ja repäise leivinpaperi pois, kun pohja on vielä kuuma.
Valuta päärynät hyvin ja leikkaa kuutioiksi, lisää rahkaan.
Hienonna minttusuklaa ja sekoita ne vatkattuun kermaan, rahkaan ja lisää muut aineet.
Leikkaa pohjalevy noin 7 com suikaleiksi. Kostuta suikaleet ja levitä täyte niiden päälle tasaisesti.
Kieputa yksi suikale rullalle ja laita se tarjoiluvadille.
Kieputa muut suikaleet rullan ympärille.
Kuorruta kakku kermalla ja koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti