torstai 1. marraskuuta 2012

Luonnollisesti kaunis




Kuva täältä 

 http://www.youtube.com/watch?v=WWJfsGoc6fw&feature=related
Hieman teemamusiikkia.

Jouluisin tekee aina mieli vähän hemmotella itseänsä enemmän, sillä on aikaa. Joulusaunassa onnistuvat helposti erilaiset kasvohoidot, vartalokuorinnat ja hiusnaamiot. Tässä päivityksessä esittelen muutaman reseptin, jotka ovat kaikki itsetehtyä kosmetiikkaa, mistä saa myös helposti luomua alusta loppuun saakka. Seuraavassa päivityksessä esittelen ehkä jouluoluita ja kerron lukuprojektistani.


http://karoliinankammari.files.wordpress.com/2010/12/dsc_0965.jpg
Kuva Karoliinan kammarista
Ensinnäkin, joulusaunaan voi harkita vihtaa, joita saa pakastettuna tai kuivattuna muun muassa Citymarketeista. Vihdan voi myös tehdä katajasta, mutta sillä vihtominen voi olla hellyyttä vaativaa puuhaa. Saunaan voi myös käydä keräämässä männynoksia, katajoita, ja laittaa ne veteen, jossa on pari sokeripalaa piristämässä. Muista sulattaa oksat ennen kuumaan siirtämistä esimerkiksi välieteisessä tai muussa paikassa, jossa on hieman lämpimämpää kuin ulkona. Tämä sen takia, että neulaset eivät ala irtoilemaan heti.


Rauhoittava löylytuoksu 100mlSaunaan voi laitella tuikkuja. Yksi hyvä idea on ottaa valmista löylytuoksua, sekoittaa sitä veteen ja kaataa seos kauniiseen pulloon: esimerkiksi näin: http://kauppa.wanhamarkki.fi/category/2/loylytuoksut josta löylytuoksua voi kaataa suoraan kauhaan ja nakata kiukaalle. Näin tuoksu on vain yhden löylyn mittainen, eikä vesiä tarvitse vaihtaa. Tietysti puhdas sauna ja nätit laudeliinat kuuluvat asiaan.

Harmi vaan, että meillä ei ole saunaa. Aion kuitenkin varata saunavuoron taloyhtiön saunasta ja viedä sinne kynttilöitä ja niin edelleen, sillä joulusauna vaan ei ole mitään ilman tuoksua ja kynttilöitä. Sen verran olen tuosta luonnonkosmetiikan käytöstä oppinut, että vartalovoiteiden itse tekemistä ei kannata edes yrittää, koska niistä ei vaan yksinkertaisesti tule yhtä hyviä kuin kaupan voiteista.

Tämä on Kesse.
Rento, saunamittari
Nämä laudeliinat himottaisivat

Sitten tahdon jakaa täällä sellaisen jutun, joka juoksi minua vastaan ja on ollut lyömätön ihonkuorija. Ystäväni vei minut samaiseen saunaan, josta meinaan meillekin joulusaunan varata ja hänellä oli turkkilaisessa hamamissa käytössä oleva pesulappu. Tein nyt vähän selvitystä ja lapun nimi on turkiksi Kesse. Kun kuorin sillä ensimmäistä kertaa ihoa, valkoiset madot vain tippuivat lattialle, kun lappu oli niin tehokas ja iho oli tämän jälkeen kuin öljytty, niin pehmeä kaksi viikkoa. Laput ovat todella halpoja ja tuhat kertaa parempia kuin mitkään tahansa kuorinta-aineet, plus, laput voi pestä pesukoneessa. Aion kääntää kivet ja kannot saadakseni tuollaisen Joensuusta. Kerron sitten, miten löysin.
Kuva

Maustekuorinta ja itsetehty saunahunaja

 

Olen muutaman vuoden ajan tehnyt jouluisin maustekuorintaa, johon survon morttelilla kuorivan seoksen. Tästä saa erittäin helposti joululahjapurnukan. Tiedän, että on olemassa myös suolakuorintoja, mutta yhden kerran olen sitä hommaa kokeillut ja voin kertoa, että sanomista tuli. Kirveli nimittäin niin paljon, että ei enää koskaan.

Maustekuorintaan tulee vaihtelevissa määrin joulumausteita, eli kanelia, neilikkaa, muskottipähkinää raastettuna, maustepippuria, kardemummaa. Nämä mausteet hienonnetaan (tai ostetaan) rakeisiksi ja sekoitetaan keskenään. 

Jos teet kuorinnan itsellesi ja käytät sen saman tien tee näin: Sekoita mausteet siihen määrään siirappia tai juoksevaa hunajaa, jonka arvelet käyttäväsi kuorintaan. Lisää siirappiin sokeria, ja sekoita, kunnes seos on tahmea mössö, joka venyy hieman. Hiero tätä saunan pehmentämälle iholle, joka on kostutettu hieman. Hankaa pehmeillä ja pyörivillä liikkeillä, mutta reippaasti painaen, jotta iho kuoriutuu. Seos saattaa sotkea hieman, joten huuhtele suihkutilat huolellisesti, jotta lattiat eivät jää tahmaisiksi.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjF68pNEMQ5yJs33LbDtKuv6oN58H8LlRKY_RZiNOzZ88lUC7of4aTw_clbqPwld-0mMEzDGkbbivvjUQcxZ_3IFhGfG2v5Arf_1STpN2H5CO4uMjKg2_MvsYRNHZ49X0E_3msJf_nTNCg/s1600/Blogijuttuja214.jpgJos teet mausteseoksen lahjaksi, voit sekoittaa mausteseoksen fariinisokeriin, sulkea sen purkkiin ja antaa lahjaksi purnukan lisäksi myös tönkän hunajaa, sekä kirjoittaa kuorinnan käyttöohjeet pakettikorttiin. Koristellulle purkille löytyy myöhemmin käyttöä. 


Itsetehtyyn saunahunajaan tarvitset vain hunajaa, johon on kevyesti sekoitettu sokeria ja pieni loraus oliiviöljyä. Saunahunajaan voit lisätä halutessasi mausteita, kuten rosmariiniä, laventelia tai ruusua. Myös eteeriset öljyt käyvät.

Kasvonaamiot imeytyvät hyvin saunan jälkeen

 

Tykkään tehdä paljon kasvonaamioita ja joskus teen niitä itsekin. Nämä kasvonaamiot sisältävät eteerisiä öljyjä ja ovat siis tarkoitettu iholle, joka on herkkä, mutta aivan atooppiselle iholle sopii kaikkein parhaiten naamioksi paksu kerros Aqualan L:n kaltaista perusvoidetta, jonka kanssa voi mennä saunaan. Jos sinulla on päänahassa ongelmia, perusvoiteet saunassa tekevät aika hyvää kutisevalle päänahalle, jos ne hierotaan kiinni ihoon. Ohjeet on otettu kirjasta Hyvän olon viikonloppu -kauneutta ja virkeyttä kotikonstein. Anna Selby. Koetelkaa ihmeessä myös kuvassa olevaa banaani-avokadonaamiota, joka on erittäin halpa ja helppo mössö, jota voi levittää myös hiuksiin.

http://4.bp.blogspot.com/_qQlQcUPebPc/TSTaZG2WtbI/AAAAAAAABXM/KADKWy3Y2kA/s640/IMG_5451.jpg
Täältä kuva ja alkuperäinen, myös hyvin käyttökelpoinen ohje
Kuivalle iholle:
2 tl kirkasta juoksevaa hunajaa
2 tippaa laventeliöljyä
2 tippaa ruusuöljyä
Sekoita hyvin

Normaalille tai rasvaiselle iholle:
2 tl maustamatonta jogurttia
2 tippaa sitruunaöljyä
2 tippaa sypressiöljyä
Sekoita hyvin. Älä levitä silmänympärysiholle. Anna vaikuttaa 10-20 minuuttia ennen huuhtomista.
Tujumman hoitoöljyn sekoitat helposti 50 ml jotakin kylmäpuristettua kasviöljyä (oliivi, manteli, auringonkukka, kookos jne.). Sekoita joukkoon oman ihotyyppisi eteeriset öljyt.Seoksesta riittää moneen käyttökertaan ja sitä voi pitää naamion tavoin tai jättää tehohoidon tavoin yöksi.

Kuivalle iholle:
50 ml öljyä
10 tippaa ruusuöljyä
10 tippaa laventeliöljyä
5 tippaa ruusupuuöljyä

Normaalille tai rasvaiselle iholle:
 50 ml öljyä
10 tippaa sitruunaöljyä
10 tippaa laventeliöljyä
5 tippaa sypressiöljyä

Vanhenevalle iholle:
50 ml öljyä
10 tippaa frankinsensiöljyä
10 tippaa neroliöljyä
5 tippaa ruusuöljyä
Eteerisiä öljyjä saa luontaistuotekaupoista, apteekeista ja kosmetiikkaliikkeistä. Jos et tiedä mistä etsiä, kysy noista, niin pääset oikeille jäljille.

http://www.denova.fi/uploads/images/denova_KUVA%20hair_masks.jpg
Kuva

Hiushoito antaa kiiltoa

 

Hiusnaamio kuiville ja pitkille hiuksille
1/2 dl oliiviöljyä
2-3 rkl Jojobaöljyä
1/2-1 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl hunajaa
3-5 tippaa rosmariiniöljyä
Vaikutusaika puoli tuntia. Pese päänahka, mutta älä hiuksia. Toista 1 kerran viikossa.
Kiiltoa kaipaavaan tukkaan tepsii
2 rkl rosmariinia
½ l kiehuvaa vettä
6 rkl manteliöljyä
n. 30 tippaa laventeliöljyä

Kiehauta rosmariini ja siivilöi, lisää manteli- ja laventeliöljy. Hiero kuiviin hiuksiin ennen pesua 15-30 minuutiksi. Antaa kiiltoa ja kammattavuutta.
http://www.fiiniksi.fi/images/kuvat/kerubipillerirasia.jpg

Itsetehty huulirasva on hyvä joululahja

 

Tätä kokeilen jossain vaiheessa, laitan tänne sitten kuvasarjaa.
OHJE:
  • Mehiläisvahaa (luontaistuotekaupasta)
  •  Oliiviöljyä tai manteliöljyä
  • Pieniä metalli-, lasi tai muovipurkkeja, pillerirasioita (tavarataloista, askartelumyymälöistä tai Tiimarista)
  • Mauksi ja tuoksuksi muutapa tippa piparminttuöljyä tai ruusuvettä tai hunajaa
Sekoitussuhde yksi osaa mehiläisvahaa ja kaksi osaa öljyä. Jos huulirasvassa on enemmän öljyä, siitä saa kiiltävämpää, jos taas enemmän mehiläisvahaa, se on paksumpaa. Esimerkiksi kolmeen pieneen vaseliinipurkin kokoiseen purnukkaan tarvitset noin desin mehiläisvahaa. Sulata varovasti vaha vanhassa kattilassa. Se muuttuu kiinteästä juoksevaksi hetkessä. Nosta kattila liedeltä, ettei vaha pala. Lisää öljy, maku- ja tuoksuaineet. Sekoita varovasti, seos on kuumaa. Lisää halutessasi väriä sulattamalla seokseen pala huulipunaa. Kaada seos purkkeihin ja anna jähmettyä rauhassa. Liimaa purkkiin ihana itse tekemäsi etiketti.
Pillerirasioita saa tavarataloista. Myös huulirasvahylsyjä saa askartelukaupoista tai tilaamalla netistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti