keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Joululahjojen paketointivinkkejä


Arvelin, että saan kymmenenteen päivään mennessä saan ehkä joulukortit tehtyä ja lähetettyä.

Tuloksena olen tehnyt ja lähettänyt joulukortit, ostanut ostolahjat ja paketoinut ne sekä leiponut  piparit. Näppärää.

Joulun pakettilahjani näyttivät tältä:


Ostin Citymarketista ruukkukallan ja paketoin sen kullansävyiseen, paksuun hyllypaperiin. Kotiin tultuani tajusin, että sen saman paperin voi käyttää hyvin paketoimiseen. Kätevästä kädestä löysin tuollaisen pahviluiskan, jossa oli valmiiksi leikattuja vanhan ajan pakettikortteja, jotka sitten kiinnittelin Huopaset- lankaan. Minusta ne muovinarut ovat turhia.

Tässä myös muutama joululahjojen paketointivinkki, johon törmäsin netissä:Joululahjat. Kuva: Yle/Puoli Seitsemän
Lisää kuvateksti
Kuvat täältä
Ohje
Olen soveltanut sanomalehtipakkausta nyt muutaman vuoden ja täytyy kokemuksen rintaäänellä sanoa, että se on aivan loistojuttu, sillä paketit ovat kauniita ja materiaalit voi kierrättää normaalisti niin kuin minkä tahansakotikeräyspaperin. Lahjapaperihan on sekäjätettä, se menee kaatopaikalle. Tee siis ekoteko ja kääri lahjasi sanomalehteen tai vanhoihin keittiöpyyhkeisiin. Toinen hyvä puoli sanomalehtipakkauksessa on se, että teippiä ei tarvitse, jos käärit lahjasi isoon sanomalehteen. Sidot vaan paketin tarpeeksi tiukasti kiinni narulla.

Jos paketointi-ideat loppuvat kesken, netissä on monta paketeille omistettua käsityöblogia, joista suosikkini on http://www.nicepackageblog.com/

Näppärä Yle-artikkeli lahjojen paketoimisesta on tämä : http://olotila.yle.fi/koti/askartelu/tee-kauniit-paketit-itse. Tahtoisin ensi vuonna koitella tuota furoshiki-paketointia. Hirmu hypnoottista!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti